Hanna Huhtamäki

Miehet ja naiset digisodassa

Netissä on hyvä purkaa kiukkuaan toista sukupuolta kohtaan ja antaa palaa. Imagessa Joanna Palmén pohdiskeli, onko digiväkivalta jo purkautumassa oikeaksi väkivallaksi. Mielestäni näin tapahtuu monessa perheessä parisuhdetta ylläpitävien henkilöiden välillä vähän väliä.

 

Kuitenkin nettisota on lähtenyt liikkeelle Henry Laasasen paljolti innoittamana lähinnä niistä miehistä, jotka elävät yksin. Se on leimattu auttamattomasti naisten viaksi. Naisena voin sanoa, että asiat ovat saaneet aika mustavalkoisen valon. On naisia, jotka eivät "saa" miehiltä, on naisia, jotka etsivät epätoivoisesti miestä, on naisia, jotka eivät halua miestä ja yhtä paljon on tilanteita kuin naisiakin - niin kuin miehiäkin.

 

Henry Laasasen koulukunta on itse tehnyt määritelmän itselleen. Vihaisesti humalassa baaritiskillä tiuskiva mies, kuten nainenkaan, ei välttämättä ole kauhean luokseensa houkutteleva. Tässä ei paljon edes raha ja asema auta. Ihminen, joka antaa negatiivisyytensä ja vihamielisyytensä näkyä avoimesti, on poikkeuksetta vähintään pelottava (kokemuksen syvällä rintaäänellä).

 

Lopulta kysymys onkin vain ihmisistä, ei miehistä, eikä naisista, jotka purkavat pahaa oloaan netissä, koska eivät sitä uskalla/kehtaa/osaa ainakaan selvinpäin purkaa muuten. Nainen on sitä ja tätä, mies on sitä ja tätä. Sukupuoleen liian pitkälle tuijottaminen luo vihaa, ahdasmielisyyttä ja ennakkoluuloja, joille ei ole mitään todellisuuspohjaa olemassa.

 

Nyky-yhteiskunta on luonut ihmiselle paineet olla jotain, mitä ei oikeasti ole olemassa, eikä kukaan edes tasan tarkkaan tiedä, mitä ihmisen pitäisi olla ja lopulta sillä ei ole edes mitään merkitystä. Ihminen kun ei voi muuttaa itseään. Eikä käsittääkseni pitäisikään. Omaa käytöstään, kuten väkivaltaisuutta voi muuttaa, jos on valmis kohtaamaan sen, mistä se johtuu. Aina kun tuntee itsensä huonoksi, pitäisi osata muistaa, että se tunne on vain omassa päässä ja aina kun joku muu haukkuu syyttä, pitäisi sen ajatella olevan vain pahan olon purkamista. Niin, että silleen!  Helpommin tosin sanottu kuin tehty...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

"...purkautumassa oikeaksi väkivallaksi. Mielestäni näin tapahtuu..."

Näin tapahtuu, tutkimusten valossa Suomi on aika korkealla perheväkivalta tilastoissa,
miksi näin, kuka tietää.

Samallla suomalaiset naiset ovat huipulla seksuaalisen häirinnän "tiedostamisen" suhteen,
olisiko näillä yhteyttä vai ei?

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

No mutta tämäpä oli terävä ja osuva kirjoitus. Hieno :)

Seppo Hildén

Hanna, tiedätkö miksi mies ottaa mieluummin naisen asuinkumppanikseen kun koiran?

No ethän sä varmaan sitä tiedä, joten paljastan sen sulle. Kato koira pitää viedä ulos joka päivä kolme kertaa, mutta naiselle riittää, jos sen vie ulos edes kerran vuodessa.

Ps. Tittelisi kirjoitetaan freelancetoimittaja. Ei tartte kiittää.

Seppo Hildén

Hanna, pistees kohosi tän sovinistin silmissä. Odotin normaalia naissuuttumuskommenttia, mutta nahkasi onkin paksumpi.

Tietenkin ideaalitilanteessa vittuiluun saisi takaisin hyvän vastavittuilukommentin, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla.

Vittuilu on taitolaji ja törkeästi aliarvostettu ja väärinymmärretty sosiaalisessa mediassa. Väärinymmärtämisellä tarkoitan sitä, että viesti ymmärretään väärin ja loukkaannutaan suotta. Vittuilussa ei pidä kuitenkaan mennä henkilökohtaisuuksiin.